Orbán bárkivel leszámol

2016. június 10. 10:09 - Szigetvári Viktor blogja

Az elnyomó Orbán-rezsim most Spéder Zoltánnal számol le. A magyar állam és az igazságszolgáltatás minden szerve nekilendült, és serényen törvénysértéseket keres. Nem javasolnám most senkinek Spéder érdekkörében, hogy izzókészlet és láthatósági mellény nélkül vágjon neki egy autóútnak.

Annak ténye, hogy politikai koncepció áldozata most Spéder Zoltán, nem menti őt fel bűnei alól. Amíg volt politikai hátszél, arrogánsan nyelte le mások tulajdonát, állami, adófizetői segítséggel működtette bankát és rádióját, miközben a saját, személyes vagyonát növelve szervezte ki a Magyar Posta hasznot termelni képes részegységeit.

Ezek között volt olyan alkotmánysértés, amely sokak magántulajdonát verte szét - mégis engedte az Alkotmánybíróság. Hiszen ezen illegitim testület Fideszt szolgáló többsége politikai feladatot kapott, amikor Orbán és Spéder akkor még közös érdeke szerint le kellett gyalulni a takarékpénztárak magántulajdonosainak érdekeit. A széljárás azóta megfordult.

speder_ov.jpeg

Nem tanulságok nélküli ez. Az Orbán-rezsimben nem az a baj, ha bűnt követsz el, nem az a baj, ha a fideszes érdekkör által foglyul ejtett magyar állam akár törvénnyel szentesíti a korrupciót, hanem az, ha Orbán ellenérdekelt abban, ami történik. Ha Orbánnak fáj valami, akkor rögtön bűn lesz a bűn.

Spéder Zoltán most megkapta a kilövési engedélyt. Így a hűséges szolgaként viselkedő Matolcsy György és Polt Péter megtalálhatja azon törvénysértéseket, amelyeket köztudottan elkövetett Spéder, csak eddig volt menlevele.

Gondolom, ezek után megritkulnak a minisztériumi szponzorációk az Inforádiónál, Habony Árpád pedig megpróbálja majd megszerezni az Indexet. Súlyos baj lesz, ha a maradék magyar sajtószabadság látja kárát a Spéder-ellenes pogromnak.

Az utolsó tanulság az, hogy az Orbán-rezsimben bárki, bármikor Spéderré válhat azok közül, akik ma szolgálják a rezsimet. Sok olyan üzletember, középosztálybeli vállalkozó van, aki magát azzal menti fel a Fidesszel való kollaboráció bűnei alól, hogy hát ezek a fiúk így működnek, segíteni kell nekik lopni ahhoz, hogy legyen megrendelés, és cserébe én is működhetek. Igen, ez így van. Akinek ehhez van gusztusa, csinálja.

De tudni kell: mivel bűnös az egész rezsim, így csak idő kérdése, hogy Orbán Viktor családja és politikai környezete mikor válik ellenérdekeltté bárkinek is a működésében. És akkor jön, ami most Spéder Zoltánt is elérte.

komment
süti beállítások módosítása