Embertelenség helyett európai megoldást menekültügyben!

2017. május 29. 10:27 - Szigetvári Viktor blogja

A legmagasabb szintű olasz közigazgatási bíróság minap kimondta, hogy Magyarország nem biztonságos ország a menedékkérők számára. Szégyen, hogy Európa veszélyeztetésében és az embertelenségben idáig jutott közös hazánk.  

Az elmúlt években az Orbán-kormány nem hazánk és Európa biztonságát növelte, hanem belpolitikai érdekből rasszista gyűlöletkampánnyal teremtett félelmet sokak szívében úgy, hogy a valódi problémát meg sem próbálta kezelni. A Genfi Konvencióval teljesen ellentétes, éheztető és bántalmazó fideszes menekültpolitika maximum abban sikeres, hogy áttolta, áttolja a bajt a szomszédos országokra. 

menekult.png

(fotó: Index)

Európa biztonságát csak erős és közös határvédelemmel, új uniós megoldásokkal lehet megteremteni. A menedékkérők nem ellenségek, nem szabad velük szemben kollektív megbélyegzéssel fellépni. Közülük a jogszerű menedékeseket emberhez méltó táborokban, megfelelő ellátással és integrációs támogatással kell fogadni. Új dublini egyezményre van szükség, valamint kvóta szerinti menekültelosztásra és uniós beléptető pontokra, közös határőrizetre.

Egyetértek Botka Lászlóval abban, hogy a kerítés káros és lebontandó. Ha a mai magyar kormány nem Európa közös erőfeszítéseinek szétverésén dolgozna, hanem támogatná a német és uniós erőfeszítéseket, akkor kezelhető volna a menekültválság is. A gyűlöletkeltés leállítása után a mai határkerítés is lebonthatóvá válna, emberséges befogadó-táborokra és a békés együttélés feltételeinek rendészeti garantálására volna szükség. 

A többségi magyar társadalom jogos félelmeit kvótával korlátozott menekültbefogadással, a közrend rendőri erővel történő biztosításával, és a szükséges kiutasítások felgyorsításával kell biztosítani. 

Az olasz bíróság döntése szomorú tükröt tart a magyar kormány és Orbán Viktor elé. Ember és ember között tesznek különbséget, és közben csak félelmet keltenek itthon is. Ennek van európai alternatívája, ami szabad, nyitott és biztonságos Magyarországot teremt. Az Együtt ezt képviseli.

 

komment
süti beállítások módosítása