Orbán bűne generációkon át velünk marad

2017. szeptember 30. 06:38 - Szigetvári Viktor blogja

Orbán Viktor generációkra ható bűne, hogy a menekültválságot felhasználva gyűlöletet és félelmet szított magyarok millióinak szívében. Ott tartunk, hogy törvényesen befogadott menedékesek szabad mozgását sem akarja megvédeni, és jogosnak ítéli az érintettek éppen általa felhergelt félelmeit.

Emberséggel, tisztelettel, felelős felkészítéssel sok mindent el lehet érni. Nem emlékszünk már rá, de a kilencvenes években sok ezer bosnyák élt ideig-óráig hazánkban, iszlám hitűként, mert a háború elől menekültek. Az együttélési konfliktusokat lehetett kezelni, és a válság után minden más is megoldódott.

orban_oltony.jpg

Szégyen, hogy mára oda jutottunk, hogy honfitársaim, akik félhetnének az emlőrákszűrések elmaradása, az alacsony bérek, a kölcsönzött munkaerő embertelen kizsákmányolása, az állam által szavatolni hivatott közbiztonság romlása, az egészségügy szétesése és gyerekeik jövője miatt, most a kormánypropaganda hatására nem létező támadóktól félnek.  

Orbán megbukhat jövőre. Az Együtt ezért dolgozik, és ezért akar együttműködni más ellenzéki pártokkal a kormányváltás érdekében. Ha egy-egy egyéni jelölt lesz a választókerületekben, meg lehet állítani Orbán Viktor.

De e gyáva ember mocskos, szégyenletes öröksége generációkra velünk marad, és ezen is együtt kell majd túllépnünk nekünk, magyaroknak. Legyünk bár baloldaliak vagy jobboldaliak, liberálisok vagy konzervatívok.

komment
süti beállítások módosítása