Szomorú, hogy az LMP lemaffiózózza az Együtt politikusait

2017. november 28. 09:54 - Szigetvári Viktor blogja

Jakabfy Tamás, az LMP tisztességes és cselekvő önkormányzati képviselője – párttársai  újkori szokásához hasonlóan – maffiának nyilvánította más pártok mellett az Együttet is. És mivel szerinte “maffiával maffiát nem váltunk”, ezért nem hajlandó még az egyéni választókerületi együttműködésre sem. 

Szomorú vagyok. Én sosem kérdőjelezném meg más, nem fideszes politikus erkölcsi tisztességét csak azért, mert erkölcsi avagy politikai kérdésben mást gondol helyesnek. Nem értek egyet ugyan az LMP stratégiájával, hogy senkivel, sehol, semmiben nem működnek együtt, de elfogadom a döntésüket. Persze titkon bízom abban, hogy megváltoztatják döntésüket.

Minap Ungár Péter és Szél Bernadett is kikérte nekem magának, hogy ők sosem kérdőjelezik meg az én tisztességem. Pedig megteszik nap nap után. Gémesi György, az LMP listáján induló politikusként azt nyilatkozta, hogy Juhász Péter és Gyurcsány Ferenc egyformán ártalmasak a demokratikus kibontakozás szempontjából.

Sok értékrendi vitánk lehet, de maffiózónak nevezni más, tisztességes politikusokat, nem vezet a magyar politika megújításához. Miben maffiózó az LMP szerint Juhász Péter? Miben maffiózó Baranyi Krisztina, ferencvárosi Együtt-képviselő? Miben maffiózó Hajdu Nóra, Berkecz Balázs vagy a békési Bod Tamás? 

Nem azok. És ezt Szél Bernadett is tudja. Pártja  számomra nem szimpatikus, de legitim stratégiáját próbálják most liberális demokrata ellenfeleik dehumanizálásával és erkölcsi megsemmisítésével igazolni. Kritizálják az elveinket vagy stratégiánkat inkább, de ne mondjanak olyan gyűlöletkeltőt, ami nem igaz, mert sem az Együtt, sem a Párbeszéd sem maffiózó. Akkor sem, ha minket Bajnai Gordon alapított.

Mivel Szél Bernadett senkivel nem működik együtt, senkivel nem kötne koalíciót sem, így nehezen lesz miniszterelnök. Pedig én büszke lennék arra, ha kölcsönös visszaléptetések részeként Hadházy Ákos vagy Szél Bernadett javára egyéni választókerületekben is visszaléphetnénk (ők pedig Juhász Péter vagy más jelöltünk javára), mert ez egy jobb Magyarországot teremtene. A választók együttműködést és megújulást egyszerre várnak. Remélem, lesz még erre lehetőség az LMP-vel is.

A másik valótlan erkölcsi megsemmisítésének gyakorlatát pedig hagyjuk meg inkább a Fidesznek. A plurális liberális demokráciák konkurensei jobb, ha nem csinálnak ilyet.

 



 

komment
süti beállítások módosítása