Kampánynapló 2018 8. nap: Aláírások, aláírások, aláírások

2018. március 02. 12:24 - Szigetvári Viktor blogja

Az elmúlt napok ajánlásgyűjtéssel teltek számomra, viszonylagos monotonitásban. Ezért inkább összefoglalom a hetet, hiszen szinte minden nap ugyanaz történt. Szerencsére jól állok és jól áll az Együtt, de hátradőlni nem szabad. Jövőhéten jelöltté válok Sárbogárdon és környékén.

Évek óta hallgatom, hogy mi nem is vagyunk országos párt, nincsenek is országszerte szervezeteink. Ehhez képest Mosonmagyaróvártól Debrecenig, Orosházától Salgótarjánig és Ajkáig, mindenfelé gyűjtenek pártunk aktivistái. A hideg önmagában nem zavaró, csak a sok csapadék, az esetenként vízszintes hóesés nagyon nehezítette a munkát. Ma úgy látom, hogy az Együtt több mint 14 megyében lesz jelen egyéni jelöltekkel, és Pest megyében, illetve Budapesten különösen erősen mutatjuk meg magunkat.

Mi nem értünk egyet sem az LMP, sem a Momentum stratégiájával. Ők valójában, a pávatánctól függetlenül, sehol, senkivel nem akarnak együttműködni az egyéni győzelmek érdekében, így 106 jelölt állítására törekszenek, ezzel sok, esélyes ellenzéki jelölt győzelmét fogják megakadályozni az szétoszló szavazatokkal. Szerintem ez felelőtlenség. A választók megújulást és együttműködést egyszerre várnak, és ehhez belátás, méltányosság és kitartás egyszerre kell. Éppen ezért az Együtt indul sok olyan választókerületben, ahol győzelemre esélyes egyéni jelöltje van, és remélem, ezt a Közös Ország Mozgalom kutatásai is meg fogják ott erősíteni Pécstől Ferencvárosig. Hiszek abban, hogy ha 40-43 helyen képes az ellenzék egy jelöltben megállapodni, akkor megakadályozható egy újabb Orbán-kormány megalakulása. Ez reális terv. És utána, néhány hónap rendteremtés és igazságosabb kormányzás után jöhet egy tisztességes időközi általános választás, amikor végleg legyőzzük a Fideszt. Ezért dolgozunk.

Nagyon jó tapasztalat ajánlást gyűjteni. Szerencsére sokan megismernek vidéken is, örülnek, hogy évtizedek után végre országos politikus vállalná Fejér megye ezen részének képviseletét. Van, ahol a választott választókerületem déli részén a helyben élő családomat is ismerik, szerencsére. Sárbogárd a gyűjtés központja, helyi civil segítőimmel gyűjtünk, tegnap például 75 aláírást, és ma is ezt folytatjuk. Jártam Pélpusztán és más, hátrányos helyzetű településeken. Vegyes tüzelésű kályhákkal fűtenek, ritkán jut hús az asztalra, mozgó árusoknál vásárolnak sokkal drágábban, mint bárki Fehérváron vagy Budapesten. És mégis rendezett, tiszta portákon élnek, meglepődnek, hogy egy politikus maga megy házhoz az aláírásért, és beszélgetünk egymással mindenről. Bajnok téli olimpikonokról, a tévé stúdiók riportereiről, az ATV Fórum című műsorának aktuális témáiról, és a Fideszesek feudalizmusáról, lopásairól és a félelemkeltésről.

Sajnos Sárbogárdon és környékén is van félelem, ami mindent tönkretesz. Fél aláírni nekem a pedagógus, mert félti az állását, nem ír alá az önkormányzati közalkalmazott, és fél az idős néni is a fiai, lányai, unokái miatt. Volt település, ahol többen elmondták, hogy óvodai alkalmazottaknak adtak ki fideszes íveket, hogy akkor gyűjtsék őket tele munkaidő után, másutt közmunkások törvénytelen bevonásáról meséltek szintén.

Voltam Nyíregyházán és Komlón jelölőgyűlésen, ahol helyi jelöltjeink keményen és tisztességgel küzdenek. Elképesztő tájakon autóztam a havas időben. Lassan nincs olyan szeglete az országnak, ahova ne járnék vissza rendszeresen. De a Mecsek hegyei között kacskaringózni csodálatos volt, bár szomorú. Baranya megyét leírta a Fidesz, és Komló is, Pécs is folyamatosan csúszik lefelé. Bár mindkét helyen vannak olyan hibák, amelyek gyökere 2010 előttre nyúlik vissza, de mégis, immár 8 év alatt mindkét helyen csak rosszabb lett, kiürültek e városok.

Nagy az elégedetlenség, nagy a frusztráltság mindenütt. Kormány miatt, ellenzék miatt. De együtt kell működni, és minden megváltozik. Az Együtt ennek érdekében végzi feladatát.

komment
süti beállítások módosítása