Médiaügynökségek: a Fidesz megint kivételezik, és rombolja a versenyt

2015. május 09. 23:46 - Szigetvári Viktor blogja

A Fidesz boldog örömmel rombolja a magyar kapitalizmust. Ha új, piaci munkahelyek létrehozásában kevéssé sikeres és külföldi befektetők sem ostromolják Magyarországot, akkor inkább árt egy kicsit, és rombolja a versenyt.

Ha egy kormány segíteni nem tud, akkor legalább ne ártson. A médiaügynökségek bónuszait érintően most megismert tervek kizárólag a Fidesz által kivételezett helyzetbe hozott piaci szereplők számára lesznek hasznosak. Megint olyan országot épít Orbán Viktor, ahol néhány kivételezett számára mindent szabad. Az Együtt olyan országban akar élni, ahol nincsenek kivételezettek, és a piaci verseny is erős, átlátható.

A médiaügynökségek díjainak és bónuszainak megtiltása munkahelyek megszűnését és egy működőképes magyarországi ágazat versenyképességét fogja szétverni. Az állam feladata a piac és a tisztességes verseny szabályozása, nem pedig a megakadályozása. Most a Fidesz nem arra készül, hogy nagyobb átláthatóságot teremtsem, hanem durván és bután rombolni fog.

Az elmúlt évtizedben világszerte és így hazánkban is átalakult a médiaügynökségi piac bevételszerkezete. A nagy internetes hirdetési szolgáltatókkal, a TV-s piacok változásával és a nyomtatott lappiac válságával egy jellemzően zsugorodó piacon új kihívások jelentek meg. De a médiaügynökségek léte célszerű, a Fidesz most ezt sodorja veszélybe. A bónuszok és egyéb juttatások elszámolása ügyében pedig a médiaügynökségek ügyfelei számára kellene jogszabályi garanciákat biztosítani, nem megszüntetni a verseny ezen szeletét. A francia és román példák sántítanak, hasznot az intézkedések ott sem hoztak igazán senkinek.

komment
süti beállítások módosítása