Ibolya Tibor szégyenletes módon kritizál egy jogerős ítéletet

2017. október 05. 08:46 - Szigetvári Viktor blogja

Példátlan "megtiszteltetés" ért engem tegnap: Ibolya Tibor, fővárosi főügyész miattam írt hosszú és szégyenletes publicisztikát az Indexre. A téma Polt Péter legfőbb ügyész ellenem elszenvedett, immár jogerős veresége volt.

A Kúria kimondta ugyanis, hogy jogomban áll őt fideszesnek nevezni, és nem volt becsületsértő mindaz, amit őt és családját érintően mondtam a Quaestor-ügy kapcsán.

polt_ibolya.jpg

(Fotó: Index)

Ibolya Tibor cikke szégyenletes. Egy vezető, hivatalban levő ügyész nyíltan kritizál egy jogerős ítéletet, amely politikailag érzékeny ügyben védte meg a véleményszabadság alkotmányos kereteit. (Egyébként az elmúlt évtizedek tárgybeli ítéleteivel és alkotmánybírósági határozataival teljes összhangban. Merőben kiszámítható módon és levezetéssel.)

Ibolya Tibor kikéri magának és Poltnak a fideszes minősítést. Pedig igazam van. Polt Péter és esküszegő ügyészi klikkje fideszes árulókból áll.

Egyrészt jogomban áll róluk ezt mondani, mindezzel természetesen nem vádolom a tisztességes ügyészeket; másrészt ők valóban a Fidesz hatalmi érdekeit szolgálják és nem az igazságot, tehát fideszesek.

Ebből következően nem maradhatnak hatalomban azután, hogy Orbán Viktor megbukik. Ehhez nem kétharmad kell, csak többségi alkotmányos forradalom. Hiszen a világon nem minden rendszerváltás jogfolytonos. A nép demokratikus döntése után egy ily nehéz, illiberális helyzetben bekövetkező kormányváltás során a jogfolytonosságot megszakító rendszerváltásra kell felhatalmazást kérni, aminek következtében Polt Péter és maffiába szerveződött bűntársai automatikusan elveszítik hivatalukat.

Ilyen egyszerű ez. Akármennyire is fáj ez Poltnak vagy Ibolyának.

süti beállítások módosítása