Ibolya Tibor szégyenletes módon kritizál egy jogerős ítéletet

2017. október 05. 08:46 - Szigetvári Viktor blogja

Példátlan "megtiszteltetés" ért engem tegnap: Ibolya Tibor, fővárosi főügyész miattam írt hosszú és szégyenletes publicisztikát az Indexre. A téma Polt Péter legfőbb ügyész ellenem elszenvedett, immár jogerős veresége volt.

A Kúria kimondta ugyanis, hogy jogomban áll őt fideszesnek nevezni, és nem volt becsületsértő mindaz, amit őt és családját érintően mondtam a Quaestor-ügy kapcsán.

polt_ibolya.jpg

(Fotó: Index)

Ibolya Tibor cikke szégyenletes. Egy vezető, hivatalban levő ügyész nyíltan kritizál egy jogerős ítéletet, amely politikailag érzékeny ügyben védte meg a véleményszabadság alkotmányos kereteit. (Egyébként az elmúlt évtizedek tárgybeli ítéleteivel és alkotmánybírósági határozataival teljes összhangban. Merőben kiszámítható módon és levezetéssel.)

Ibolya Tibor kikéri magának és Poltnak a fideszes minősítést. Pedig igazam van. Polt Péter és esküszegő ügyészi klikkje fideszes árulókból áll.

Egyrészt jogomban áll róluk ezt mondani, mindezzel természetesen nem vádolom a tisztességes ügyészeket; másrészt ők valóban a Fidesz hatalmi érdekeit szolgálják és nem az igazságot, tehát fideszesek.

Ebből következően nem maradhatnak hatalomban azután, hogy Orbán Viktor megbukik. Ehhez nem kétharmad kell, csak többségi alkotmányos forradalom. Hiszen a világon nem minden rendszerváltás jogfolytonos. A nép demokratikus döntése után egy ily nehéz, illiberális helyzetben bekövetkező kormányváltás során a jogfolytonosságot megszakító rendszerváltásra kell felhatalmazást kérni, aminek következtében Polt Péter és maffiába szerveződött bűntársai automatikusan elveszítik hivatalukat.

Ilyen egyszerű ez. Akármennyire is fáj ez Poltnak vagy Ibolyának.

komment
süti beállítások módosítása