A focira költeni pazarlás

2018. március 24. 09:31 - Szigetvári Viktor blogja

A magyar állam túl sokat költ a magyar labdarúgásra. Az eredmények elmaradnak, utánpótlás nincs, a korrupció hatalmas, a stadionok üresek. Sok más indok mellett azért is kell rendszerváltó változás április 8-án, hogy ezt a bolondságot leállítsuk.

Tegnap egy gyenge válogatott verte meg a magyar csapatot. Ugyanazokat a köröket futjuk évtizedek óta: időszakos sikerek mögé rejtjük a valóságot. Nem történt kultúraváltás a labdarúgásban, tehetségeket üldöznek el, és továbbra is az uram-bátyám világ irányít mindent.

Ma Magyarország egészen egyszerűen nem tud ennyit professzionális versenysportra költeni, mert több pénz kell állami bérekre, az egyenlőtlenségek csökkentésére, lakhatásra és gazdaságfejlesztésre.

A stadionokat sorsukra kell hagyni, ha nem tudják őket piaci alapon fenntartani a klubok. A tao-támogatások rendszerét fel kell számolni, minden bűnöst bíróság elé kell állítani, és minden dokumentumot nyilvánosságra kell hozni. Az állami vállalatok sportszponzorációit be kell szüntetni, és az önkormányzati versenysport-támogatások feltételeit is szigorítani kell.

Csak a tömegsportot, utánpótlásnevelést, egyesületi működést és az olimpiai felkészülést kell támogatni. Túl sok pénz dobtunk ki már erre a felesleges pazarlásra az elmúlt évtizedben.

A versengő látványsportokat, így a labdarúgást is, tartsa el a piac. Ha a szabad piac nem tudja, akkor így jártunk. Inkább legyen több bérlakás, több munkahely és kevesebb szegény. Az Együtt ebben hisz.

 

komment
süti beállítások módosítása