Kampánynapló 2018 3. nap: Miért Sárbogárd és vidéke?

2018. február 20. 07:34 - Szigetvári Viktor blogja

Hétfő volt az első igazi kampánynap. Megkezdtem a gyűjtést magamnak aktivistáimmal Fejér megye 5. számú egyéni választókerületében. Felmerül a kérdés, hogy miért éppen ott?

A választókerület déli, Dunaújvároshoz közeli részéhez kötődik családom egy része. Sokat jártam, járok Kisapostag felé. Sárbogárdot, a körzetközpontot is jól ismerem. Egy helyi, baloldali civil szervezet, a FÜBE vezetőjével sokszor és sokat beszélgettem. Elpanaszolta, hogy sosem volt az elmúlt évtizedekben igazán országos figyelem a Mezőföld ezen részére. Így sosem tudott igazán fejlődni ez az országrész. A helyben élő vagy innen származó képviselők ideig, óráig kedveztek egyik vagy másik településnek, de továbbra is nagy maradt az elvándorlás, a munkanélküliség.

1718159327917118278_349549329.jpg

Ezen változtatni kell. Elfogadva helyi civil vezető barátom javaslatát, országos politikusként, a választókerületet ismerve megpróbálom a figyelmet ráirányítani hazánk e fővároshoz közeli, szép, de elfeledett részére irányítani. A választókerület leginkább a kishantosi rombolás miatt került be a hírekbe, nyilván ez egy megbocsáthatatlan bűne a Fidesznek. De nem mindenki a mezőgazdaságból él itt. Sokan ingáznak, mások közalkalmazottak − lehet értük is jobban dolgozni a jelenlegi fideszes képviselőnél, aki leginkább arról lett híres, hogy Simonka György korrupt hálózatának részeként ügyeskedett.

Az Együttnek Budapesten olyan egyéni jelöltjei vannak nyerhető választókerületekben, akikkel én nem tudnék konkurálni. Nyilván ismernek ott is engem, de egy jól beágyazott egyéni önkormányzati képviselő tapasztalata pótolhatatlan. Ugyanakkor zavar is az a tülekedés, amit részben a vesztes töredékszavazatra vadászó, vereségre játszó pártok bemutatnak itt. Sok győzelemre képes egyéni jelölt van Budapesten, és jó lenne végre, ha az Együttön kívül más pártok is tennének azért, hogy valóban egy-egy jelölt legyen minden egyéni választókerületben.

Ezért próbálok most vidéken szerencsét. Járom az utcákat, tereket, és gyűjtöm az ajánlást. Becsléseim szerint jövő hét elejére készen is leszek. Előkerült újra az olimpia-ellenes aláírásgyűjtésből megmaradt jégeralsó és az elmaradhatatlan bakancs − fontos kellékei ezek a téli gyűjtésnek.

Közel 100 aláírásnyi ívet adtunk át helyi civileknek, vállalkozóknak, pedagógusoknak, nyugdíjasoknak, akik maguk gyűjtenek, és utána mi magunk is járunk házról házra. Büszke vagyok arra, hogy tegnap az Együtt gépezete is beindult, tisztességgel dolgoznak aktivistáink országszerte, célunk az, hogy megtörjük Orbán-hatalmát, semmiképp se működjünk közre a kétharmad megteremtésében makacssággal és a visszalépések elmaradásával, és közben méltó embereket juttassunk be a parlamentbe a mi, liberális demokrata közösségünk nevében.

Most is oda indulok, kedden reggel, amikor e sorokat írom. Ez a legjobb része a kampánynak. Nagyon szeretem.

 

komment
süti beállítások módosítása